Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
Like Tree1Likes
 • 1 Post By petrica156

Tema: Zapravo smo deblji nego što to mislimo?

 1. #1
  Member RibicaK avatar
  Datum pristupanja
  12.12.2012.
  Poruke
  48

  Zapravo smo deblji nego što to mislimo?

  Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, mnogo smo deblji nego to zaista mislimo, a žene su te koje posebno podcjenjuju svoju kilažu.

  Tako je prosječna žena za 2,30 kilograma teža nego što zapravo vjeruje da ima kilograma. U kasnim tridesetima žene su prema svojim kilogramima najoptimističnije i uvjerene su da imaju barem tri kilograma manje. Muškarci podcjenjuju svoju težinu za skromnih 1,5 kilograma.

  Psiholozi kažu da je riječ o zabludi optimizma, s obzirom da se muškarci i žene pokušavaju uvjeriti da nisu daleko od veličine koju bi htjeli imati, tvrdi psihologinja Andrina McCormack i napominje da se ovo događa zbog pritiska društva i okoline da budemo mršaviji nego jesmo.

  'Žena može imati 68 kilograma, ali misli da će ako odjene crnu haljinu i našminka se, imati 63 kilograma. To su samo puste želje', kaže Andrina.

  Šta mislite o ovom članku?

 2. #2
  Senior Member
  Datum pristupanja
  07.12.2012.
  Poruke
  170
  Ma kako da ne, kakve to veze uopće ima. Ako je tako onda svi baš svi mislimo da smo mršaviji nego jesmo, pa na razini svih nas dolazimo na isto. Nisu bitna istraživanja niti drugi ljudi oko nas, nego mi sami. Kako se mi osjećamo u svojoj koži, treba cijeniti naše neke prednosti, ali biti svjestan nedostataka koji nas muče i raditi na njima. Tako nekako, a oni neka istražuju. Nekad mislim da im je svim predosadno kakvim se sve temama bave i kakve sve zaključjke donose.
  Lotta likes this.

 3. #3
  Junior Member Lotta avatar
  Datum pristupanja
  30.10.2012.
  Poruke
  25
  Ja imam osjećaj da uvijek mislimo da smo deblji nego što stvarno jesno i da nam neka haljina stoji lošije negoli stoji, a ne da smo zadovoljniji i da si izgledamo mršavije. Baš suprotno.

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove