Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5
 1. #1
  Member AnnaMarie avatar
  Datum pristupanja
  17.12.2012.
  Poruke
  55

  Bazalni metabolizam, o čemu ovisi i kako ga povećati?

  Imam jako nizak bazalni metabolizam. Između ostalog vjerujem da je on krivac zašto sam se toliko udebljala jer u nekim periodima nisam puno jela a istovremeno nisam mršavila onoliko koliko bi netko sa normalnim metabolizmom.
  Ima li nekih načina kako povećati bazalni metabolizam i koliko se uopće može na njega djelovati?

 2. #2
  Senior Member
  Datum pristupanja
  07.12.2012.
  Poruke
  170
  Imam i ja nizak, već sam ga prihvatila. To samo znači da moram više od nekih koji imaju brži metabolizam, paziti kolko i kaj jede, kad jedem, moram se više kretati i baviti sama sa sobom. Paziti se! A sad, ubrzavam ga onako, pijem veeelike količine vode i zeleni čaj. On je jako dobar, nisam ga volila, al sad smo već dobri. I išla sam na tretmane kavitacije koje obrzavaju metabolizam kad mršaviš.

 3. #3
  Member
  Datum pristupanja
  10.11.2012.
  Poruke
  41
  Imaš načina kako povećati bazalni metabolizam. Fizičkom aktivnošću i povećanju mišićne mase. Isto tako trebaš paziti da ti se ne smanjuje nekim komponentama na koje ne obraćaš pažnju. Recimo, loš san utječe negativno na bazalni metabolizam kao i loša prehrana (nedovoljan unos hranjivih tvari).

 4. #4
  Member AnnaMarie avatar
  Datum pristupanja
  17.12.2012.
  Poruke
  55
  da, primjetila sam da se ubrzao kada sam u nekim periodima (malo duljim) imala kontinuirane treninge i kvalitetnu prehranu! otkriven ključ za uspjeh! :-)

 5. #5
  Junior Member
  Datum pristupanja
  13.10.2017.
  Poruke
  1
  Pozz ekipa
  Kako racunate bazalni metabolizam? Da li je neko koristio bmr calculator ili MyFitnessPal u tu svrhu ili mora peske da se racuna? Ako je ovo drugo slucaj da li biste mi mogli napistai formulu za izracunavanje?
  Hvala unapred
  Marko

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove