Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
 1. #1
  Member Nada avatar
  Datum pristupanja
  12.11.2012.
  Poruke
  64

  Koje su prednosti organske hrane?

  Pozdrav svima!Čujem u posljednje vrijeme da ljudi često spominju oragnsku hranu. Koje su po vama njezine prednosti? Čini mi se dosta posla oko nabavke takve hrane pa me zanima ima li ona stvarno toliku važnost da bi se to sve isplatilo.

 2. #2
  Senior Member Jadranka avatar
  Datum pristupanja
  12.11.2012.
  Poruke
  100
  Dobra vecer svima, ova tema mi se dopada jer imam iskustva o organskoj prehrani.Prije tri godine sam otisla na sistematski pregled,i na pregledu se vidjelo da imam zarisnu leziju jetre 1,5 cm.Doktori su normalno svoje trazili,medjutim ja sam u medjuvrmenu presla na organsku prehranu,i isplatilo se nakon dvije godine
  zarisne lezija se nije vidjela na jetri sto doktori nisu vjerovali.

 3. #3
  Member RibicaK avatar
  Datum pristupanja
  12.12.2012.
  Poruke
  48
  Prednosti su velike. U prvom redu naš organizam je navikao na proteine iz organski uzgojene hrane pa je tako on daleko kvalitetniji. Dokazano je da i organska hrana ne izaziva alergije.
  Mada nema znanstvenu potporu, postoji teza da organska hrana sadrži više nutrijenata poput vitamina. Povrće i voće koje se masovno uzgaja, uzgaja se iz GMO sjemenki i na način da se što brže i uz što manji trošak dobije konačni proizvod. S druge strane, organska hrana se uzgaja ‘prirodno’, poštujući ciklus bilja koje se uzgaja. Npr. organska rajčica će rasti na stabljici duže od GMO rajčice.

 4. #4
  Member Zoja avatar
  Datum pristupanja
  13.09.2013.
  Poruke
  35
  Mi uzgajamo svo voće i povrće i uistinu uživam u tome. Ne prskamo ništa, ali se trudimo često okopavati i brinuti za to. naravno da bez pesticida često nešto i neuspije ili je manje veličine od onog kupovnog. Ali zato je okusom fiiiino!! jedna od stvari gdje se najviše osjeti razlika mi je paradajz. Domaći ili kupovni - OGROMNA razlika!! Kupovni je bez okusa i mirisa, a domaći PUN okusa i mirisa!
  Obožavam hranu i volim da mi je ukusna i zdrava.

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove