Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
 1. #1
  Member Nada avatar
  Datum pristupanja
  12.11.2012.
  Poruke
  64

  Što je sa alkoholom i debljanjem?

  Koliko mislite da alkohol deblja? Ja volim s vremena na vrijeme popiti par čaša vina pa ne znam koliko to utječe na kilograme. Nailazim na različite članke pa negdje hvale vino a negdje piše da i ima dosta kalorija i ako imam problema sa kilogramima da ga trebam izjegavati.

 2. #2
  Senior Member
  Datum pristupanja
  07.12.2012.
  Poruke
  170
  Sigurno kada ste na nekom dijetnom režimu, alkohol treba ako ne isključiti onda umanjiti. Kontrolirati se. :P Mislim da čaša dvije tjedno ne škodi previše. Meni su strogo zabranili jedino kad sam odlazila na tretmane kavitacije, tamo navodno jako smeta i trebala sam mjesec dana ga u potpunosti izbaciti. A sad kada dođe dan kad znam da budem popila, malo pripazim na prehranu, taj dan pojedem manje, al opet mora biti hranjivo.

 3. #3
  Member
  Datum pristupanja
  03.12.2012.
  Poruke
  68
  Iskreno, mislim da ovo varira od čovjeka do čovjeka.

  Također, vjerovatno jedno pivo neće napraviti preveliku štetu ali se mora pribrojati ukupnoj sumi kalorija koje su viška u pojedinom danu.
  Ja popijem svaki drugi dan čašu vina uz ručak i jednostavno si to zbrajam pod dvevno unešene kalorije.
  Ipak, mislim da svatko treba imati na umu da postoje i osobe osjetljivije na ugljikohidrate, odnosno osobe koje lako luče inzulin koji je okidač za pospremanje masti.

 4. #4
  Member Zoja avatar
  Datum pristupanja
  13.09.2013.
  Poruke
  35
  Žestoka pića i likeri mislim da definitivno dosta debljaju! Meni su na primjer likeri fini i par mojih prijateljica voli raditi domaće likere, čokoladne, od višnje, jaja i sl, i mogla bih se "ubiti" u tome, a da ni ne osjetim jer su mi fini i slatki. :-)
  Ali pretpostavljam da jedna čašica vina ne može puno naštetiti za održavanje težine. Drugo je ako se baš drži neka dijeta...onda mislim da bi se i vino trebalo dosta izbjegavati...

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove