Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
 1. #1
  Member Mira avatar
  Datum pristupanja
  12.11.2012.
  Poruke
  43

  Pomaže li sauna kod mršavljenja?

  Pozdrav!

  Naišla sam na neke podatke kako sauna pomaže kod mršavljenja. Nije objašnjeno na koji način pa me interesira što mislite o tome. Ne volim ići u saunu pa možda bi mi ovo bio dodatni motiv ako pomaže mršavljenju.

 2. #2
  Member
  Datum pristupanja
  10.11.2012.
  Poruke
  41
  Istina je da se težina smanjuje nakon saune, ali, privremeno. Možete izgubiti par kilograma znojenjem ali to je gubitak samo vode. Kada se ponovno rehidrirate, odnosno poijete vodu, kile će se vratiti.

  Sauna pomaže sagorjevanju kalorija ali ne pomaže u povećanju mišićne mase ili tonusu mišića. Kalorije koje se sagore u sauni nisu ništa puno veće od onih koje se sagore sjedeći na poslu.

  Kako god, sauna će pomoći rješavanju toksina i poboljšanju raspoloženja pa će to ipak indirektno pomoći gubitku kilograma.

 3. #3
  Senior Member
  Datum pristupanja
  07.12.2012.
  Poruke
  170
  Ako si na nekom režimu dijete, vrlo dobro dođe. Oznojiš se i opustiš, izbrojiš malo u glavi kad si tam zatvoren gdi si i kaj si. Sigurno se neće smršaviti ako se samo ide u saunu. Izgubiš kilicu poslije nje koja se vrati čim prije stigne. Al ako otplivaš malo prije ili poslije saune, istčiš ili nešto bit će efektivnije i zanimljivije.

 4. #4
  Member
  Datum pristupanja
  10.11.2012.
  Poruke
  41
  Imaju i neka istraživanja koja su pokazala da se u sauni pojačano luči hormon rasta pa eto direktnog utjecaja na metabolizam masti. Ja mislim da je ona dobra kao dopuna klasičnom treningu, kako je to već petrica156 napisala. Ali ne treba očekivati da ona može riješiti problem kila. Nekome je to smješno uopće pomisliti ali ja sam upoznao takve ljude.

 5. #5
  Senior Member Jadranka avatar
  Datum pristupanja
  12.11.2012.
  Poruke
  100
  Ja se slažem sa gospođom iz Zagreba da saunom izgubiš koju kilu, naravno tijekom znojenja vodu,al isto tako sam poslije saune žedna da mogu popiti jako puno vode,tako da se ta tekućina jednostavno mora nadoknaditi.
  Sauna je jednostavno dobra radi tih toksina da iziđu i da imamo potrebu piti vodu.Ne treba miješati vodu imasnoću, u organizmu ona je potrebna jako,jer naš organizam sadrži 75% vode.

 6. #6
  Member AnnaMarie avatar
  Datum pristupanja
  17.12.2012.
  Poruke
  55
  Mislim da definitivno pomaže obzirom da je poznat njen pozitivan učinak na detoksifikaciju tijela. Ali da mora biti samo jedna (ipak manja) komponenta, a ne da se od nje očekuju čuda.

Pravila pisanja poruke

 • Ne možeš otvoriti novu temu
 • Ne možeš ostaviti odgovor
 • Ne možeš stavljati dodatke
 • Ne možeš uređivati svoje postove