Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

Tko je najbolji osobni trener u Zagrebu? Pogledajte!

Naš portal surađuje sa brojnim fitness centrima i centrima za mršavljenje pa smo tako odlučili proučiti gdje nam se čini da je najbolji osobni trener u Zagrebu ali i gdje je uopće najbolje vježbati sa osobnim trenerom.

Pa krenimo prvo definirati koje kvalitete bi trebao imati osobni trener:

 

1.      Stručnost

Osonova svakog osobnog trenera je stručnost. Ipak, uz motivaciju i individualni pristup od osobnog trenera se očekuje da je izuzetno stručan kako bi se mogućnost povreda smanjila na minimum te kako bi efekti bili najbolji mogući jer ako plaćate osobnog trenera onda se mora i dobiti najbolji mogući rezultat s obzirom na ograničenja (konstituciju, dob, trenutno stanje).

2.      Poznavanje prehrane i ostalih komponenti koje sudjeluju u mršavljenju ili oblikovanju tijela

najbolji osobni trener u ZagrebuČesto smo se susretali sa osobnim trenerima koji sami po sebi odlično izgledaju ali kada su programirali treninge drugim osobama to je izgledalo „šablonizirano“.

Pod time mislimo da je izgledalo da primjenjuju treninge koje su provodili na sebi jednako i na drugim osobama.

Takav pristup je pogrešan jer je poznato kako je svaki organizam individualan te da će uspjeh u treninzima ovisiti ne samo o fitness treningu, nego i o komponentama poput prehrane, sna, hormonalnog statusa i drugih. Osobni trener tako mora prepoznati da ukoliko mršavljenje ide presporo, da uputi osobu na vađenje hormona ali ne samo štitnjače već i drugih koji mogu značajnije narušiti rezultat.

3.      Ugodna komunikacija

Jedna od bitnijih komponenti osobnog trenera je da zna kvalitetno komunicirati sa klijentima te da je istovremeno ugodan. Razlog je taj što kada imate osobnog trenera često provodite sa njime i više vremena nego sa najboljim prijateljem. Vjerovatnije je i da ćete se dulje zadržati u procesu treninga ako vam je osoba koja vas trenira ugodna.

Naš odabir najboljeg trenera uzimao je u obzir navedene komponente ali i kvalitetu samog procesa koji uključuje prostor i opremu.
Ono što smo zaključili je da ima brojnih fitness trenera koji rade kao osobni treneri. Ipak, možda 50 % tih istih ima određenu stručnu naobrazbu.

Navedeni treneri češće su imali dobru samopromociju a rijeđe kvalifikacije za obavljanje navedenog posla.

Cijene su se kretale od 120 kuna pa do 250 kuna po treningu a treninzi su bili od 45 minuta pa do 75 minuta.

Treba reći kako je zanimljiv podatak da u Sloveniji osobni trener košta od 200 do 300 kuna. Naravno, Slovenske plaće su veće od naših pa je u svezi i sa time logično da imaju više cijene.

Što se tiče osobnih trenera najviše nam se dojmio koncept rada svih trenera Centra za zdravo i lijepo tijelo Altis na Laništu i Puas Centar u Ravnicama.

U oba Centra su svi treneri po tituli magistri kineziologije a ovako smo podjelili na zapadni i na istočni dio grada.

najbolji osobni trener u ZagrebuU zapadnom dijelu grada Centar za zdravo i lijepo tijelo Altis nudi specijaliziranu uslugu za osobne treninge.

Cijena je 130 kuna po satu pa kada se uzme u obzir da neplaćate fitness centar već imate za sebe tih sat vremena 90 m2 luksuzno opremljenog prostora, smatramo kako je to više nego korektno. Njihovi idividualni treninzi uključuju inicijalnu dijagnostiku profesionalnim aparatima što smatramo kako je važan čimbenik u kvaliteti treninga.

Treninzi se provode kako u zatvorenom prostoru Altis Centra tako i na otvorenom, točnije na nasipu.

Više informacija o Altis individulanim treninzima pročitajte na sljedećem linku http://www.altis.hr/programi-vjezbanja/individualni-treninzi/

Iz naše prespektive, ovakav tip treninga koji nudi Altis je najkvalitetniji jer nema okolnih faktora poput drugih ljudi u teretani koji mogu smetati svojim pogledima kako sramežljivijim osobama tako i onima manje sramežljivima.

Puas Centar u Ravnicama imao je također vrhunske trenere koji imaju svu potrebnu aparaturu za kvalitetno provođenje treninga.

Ipak, prednost dajemo Altisu zbog intimnog prostora koji nude klijentu te zbog trenera koji imaju odlična znanja iz kineziterapije ali i pripreme sportaša pa tako vrlo lako mogu zadovoljiti povećanje progresivnosti u treningu uz minimalne rizike od ozljeda.

osobni trener zagreb