Prvi specijalizirani forum za mršavljenje

Novosti

  • O škrobu i debljanju

    Škrob je složeni ugljikohidrat. Neki od njih, primjerice leća, imaju nizak GI pa se smatraju dobrim ugljikohidratima. Drugi pak, uključujući krumpir, bijelu rižu i kukuruz, imaju visok GI i loši…

  • O šećeru i debljanju

    Šećer je div u svijetu loših ugljikohidrata. Trebao bi nositi upozorenje o štetnosti po zdravlje kao cigarete jer može biti opasan kad se uzima u velikim količinama. S obzirom na…

  • Brzo mršavljenje po Montignacu

    Ako želite brzo i trajno smršavjeti, počnite s planom brzog mršavljena. Naučit će vas kako ćete birati namirnice koje će ponovno normalizirati vašu gušteraču, osvježiti vaš metabolizam i izazvati smanjivanje…

  • Kako djeluje Montignac dijeta?

    Ovo nije dijeta u tradicionalnom smislu riječi jer ne ograničuje količinu hrane koju možete uzimati u određenom, kratkom razdoblju. Riječ je o uravnoteženom načinu prehrane koji se temelji na izboru…

  • Ugljikohidrati i mršavljenje

    Ugljikohidrati, koji se također zovu šećeri, daju tijelu primarno gorivo – glukozu. Ali, ako jedete odveć ugljikohidrata visokoga glikemičkog indeksa, gušterača vam može izlučiti mnogo i inzulina u krvotok, što…

  • Montignac o mastima

    Masti ili lipidi dijele se na dvije glavne kategorije – prema podrijetlu. Masti životinjskog podrijetla nalazimo u mesu, ribi, maslacu, siru i vrhnju, a masti biljnog podrijetla su, primjerice, margarin…

  • Montignac o bjelančevinama

    Bjelančevine su organske tvari koje možemo naći u nizu životinjskih i biljnih namirnica kao što su meso, riba i mliječni proizvodi. Vrlo su važne za tijelo, a budući da sadrže…

  • Glikemijski indeks

    Glikemički indeks (GI) je sustav rangiranja koji mjeri koliko se glukoze (šećera) apsorbira u krvi nakon uzimanja nekog ugljikohidrata. Svaki ugljikohidrat ima broj koji označuje njegov glikemički indeks. Taj broj…

  • Zašto se debljamo?

    Pristup prema kojem se mršavi smanjivanjem broja unesenih kalorija temelji se na jednostavnom modelu koji ne uzima u obzir složenost ljudskog metabolizma pa može biti opasan i trajno narušiti vaše…

  • Recepti s limunom

    Moderna se kuhinja više ne može zamisliti bez limuna. Za vas smo ovdje prikupili posebne recepte, kod kojih se jedinstvena svojstva limuna idealno dopunjavaju s drugim sastojcima i po zdravstvenim…

  • S limunom do ljepote

    Velika količina hranjivih i gradivnih tvari u limunu ne čini ga samo omiljenim sredstvom u kućnoj apoteci, nego i vrijednim proizvodom u prirodnoj kozmetici. Ovdje smo za vas prikupili jednostavne…

  • Limun i zdravlje – bolesti i tegobe na koje limun djeluje

    Proširene kapilare Proširene kapilare na licu (Teleangiectasiae), općenito poznate kao popucale žilice, pojavljuju se kod skoro svake druge žene iznad 20 godina. Mogu se pojaviti i kod muškaraca, ali rjeđe….

  • Izliječite limunom bolesti i tegobe kože

    Limun daje mnogo hranjivih tvari za sprječavanje bolesti i ublažavanje brojnih tegoba. Pogodan je i za unutrašnju i za vanjsku primjenu. Kao čaj ili sok, kao oblog, zavoj ili kupku…

  • Sprečavanje bolesti pomoću limuna

    Ljudski se obrambeni sustav ubraja među najfascinantnije i u isto vrijeme najkompliciranije stvari koje je priroda stvorila. Cijele milijarde vojnika u obliku obrambenih stanica brinu se bez prestanka za to…

  • Bogatstvo limuna – pektini i limunska kiselina

    Pektini Limun se ubraja u voće najbogatije pektinima. Samo tkivo korice sastoji se 0d oko 30 posto pektina. Želite li uživati u limunovu okusu, ali i njegovom uporabom pridonijeti sprječavanju…

  • Bioflavonoidi

    Istraživanja mnogih vrsta voća i povrća koje je proveo dr. Elson Haas, voditelj na Preventive Medical Center of Marin u San Rafaelu u Kaliforniji, pokazala su da citrusni plodovi –…

  • Sastojci limuna

    Usplođe i sok Usplođe sadrži mnogo životno važnih prehrambenih tvari. Te se tvari nalaze u manjoj koncentraciji i u njegovu soku. Sa sokom se iz limunova ploda iscijedi čak do…

  • Korisni savjeti o limunu

    Žuti paketić snage Limun se ubraja u najstarije voće koje je koristio čovjek. Njegova povijest seže dalje 0d četiri tisuće godina unazad. Paleobotaničari su pronašli prve dokaze o postojanju limuna…

  • Tjedan posta ukratko

    DAN RASTEREĆENJA Jelovnik Ujutro: Voće i orasi ili müsle U podne: Plata sa svježom hranom, oljušteni krumpir, mrkva, bio-jogurt s pasjim trnom i lanenim sjemenkama. Poslijepodne: 1 jabuka, 10 lješnjaka….

  • Što je ljekovit post?

    Ništa ne potiče tako jasno unutarnju snagu i želju za promjenom kao post. Čak i sam ljekovit post u stanju je u kratko vrijeme ne samo ukloniti opasne rizične čimbenike…