Novosti
-
Prehrana – dijeta za krvnu grupu AB
Svega pomalo i ničeg suvišnog Četvrta krvna grupa (AB) pojavila se znatno kasnije nego već postojeće krvne grupe. Ona je nastala prije oko tisuću godina kad su životni uvjeti na…
-
Recepti za krvnu grupu B
Salate Vrlo je mnogo prehrambenih proizvoda koje mogu koristiti ljudi s trećom krvnom grupom, što omogućuje različito eksperimentiranje i kombinacije, koje se mogu činiti nespojivih ukusa, ali se zato može…
-
Prehrana – dijeta za krvnu grupu B
U mlijeku je život Treća krvna grupa (B) nastala je kada je dio stanovništva Zemlje napustio svoj način života vezan uz zemljoradnju i krenuo u nomade. To su zahtijevali novi…
-
Recepti za krvnu grupu A
Salate Ljudima koji imaju drugu krvnu grupu preporuča se jesti salate 3 puta na dan, tj. poželjno je prilikom svakog uzimanja hrane – za doručak, ručak i večeru, može i…
-
Prehrana – dijeta za krvnu grupu A
Duša od povrća Osobe koje imaju drugu krvnu grupu (A) obično same osjećaju da im je povrće i voće potrebno svaki dan i bez njega jednostavno ne mogu. Međutim bez…
-
Recepti za krvnu grupu 0
Salate Salate se mogu koristiti i kao zakuska prije ručka i kao poseb- no jelo za doručak ili večeru. Zelena salata s raženim mrvicama Pripremite mrvice od raženog kruha (može…
-
Prehrana – dijeta za krvnu grupu 0
Nikud bez mesa Znači, preci suvremenih ljudi koji imaju prvu krvnu grupu nulu – su prvobitni lovci Prva krvna grupa je najstarija na Zemlji pa se zato i naziva prvom…
-
Kako krv razlikuje ono što je „njeno” a kako ono što je „strano”
Mi nemamo poseban organ koji bi odgovarao za naš imunitet. Njega ne neki određeni organ, već cjeli skup nekoliko vrsta krvnih stanica, koje obavljaju različite funkcije vezane za zaštitu organizma….
-
Kako treba pravilno kuhati prema krvnim grupama
Što znači hraniti se pravilno? To znači, osim što treba slijediti stvarne potrebe svog organizma u izboru neke hrane, da tako- đer treba koristiti upravo onoliko hrane koliko je zaista…
-
Krvne grupe i zdrava prehrana
KORISNI I STETNI PREHRAMBENI PROIZVODI Nije sve štetno što se štetnim smatra. Koliko postoji teorija i načina ishrane koji nam se u zadnje vrijeme preporučuju. Tu je i vegetarijanstvo, i…
-
Predjela po Montignacu
Juha od koktel rajčica Raskošna crvena boja ove juhe održala se jer je rajčica protisnuta kroz grubo sito, a ne obrađena u mikseru, iz kojeg, zbog dodanog zraka, izlazi više…
-
Zdrava večera za održavanje težine
Večera na planu održavanja težine vrlo je slična ručku. Na ovom planu nema opcija obroka s bjelančevinama i mastima ili obroka s vlaknima bogatim ugljikohidratima – postoji samo jedno strogo…
-
Održavanje težine nakon dijete po Montignacu
Sljedeći dio članka govori o novim pravilima kojih ćete se i pridržavati na planu održavanja težine. Odmah ćete primijetiti da nema mnogo pravila. Naime, glavna osobina tog plana jest fleksibilnost….
-
Večera po Montignacu
Večera 1 Večera s bjelančevinama i mastima Taj je obrok gotovo posve isti kao ručak s bjelančevinama i mastima, ali bi porcije morale biti malo drukčije. Naime, večera treba sadržavati…
-
Ručak po Montignacu
Ručak 1 Ručak koji se sastoji od bjelančevina i masti Prvi je ručak glavni na planu brzog mršavljenja. Može se sastojati od juhe, salate i priloga pripravljena od ugljikohidrata čiji…
-
Doručak po Montignacu
Doručak 1 Doručak koji se sastoji od ugljikohidrata i bjelančevina To je glavna vrsta doručka na dijeti i treba ga jesti većinu dana (barem pet puta tjedno). Sadrži malo ili…
-
Zdravo piće
Ono što pijete gotovo je jednako važno kao i ono što jedete. Izbjegavajte gazirane napitke, voćne sokove, kavu, jak crni čaj i i punomasno mlijeko jer svi sadrže sastojke koji…
-
Voće i debljanje
Voće je često sporna tema kada je riječ o dijetama i kada bih bio toliko glup da kažem kako morate izbaciti voće iz prehrane, mnogi bi od vas odmah zatvorili…
-
Tjestenina i zdravlje – koja je tjestenina najbolja za Vas?
Vjerojatno očekujete da ću reći kako tjesteninu treba izbaciti iz prehrane. E pa, tek toliko da vas iznenadim, učinit ču i suprotno i reći da nije sva tjestenina loša. Iako…
-
Kruh i debljanje
Smijem li jesti kruh? O kruhu sam mogao napisati cijelo zasebno poglavlje. Kad se jede umjereno, “dobar kruh”, bogat vlaknima, ne deblja. No takav je kruh danas, na žalost, rijetkost….